Continuam azi seria articolelor “Fashionista Friguroasa” !

Daca in articolul de ieri ti-am prezentat o tinuta cu elemente clare de iarna, azi as vrea sa facem usor trecerea spre zile mai calde.

Da, primavara nu si-a intrat in totalitate in drepturi iar diminetile si serile sunt inca destul de racoroase.

Daca si tu faci parte din clubul fashionistelor active, pe care programul incarcat le tine departe de dressing pe parcursul zilei, sfatul meu este, in aceasta perioada, sa folosesti ceea ce se cheama tehnica “layering”-ului si care consta in suprapuneri  de haine. Aceasta tehnica iti ofera posibilitatea ca, pe parcursul zilei, sa iti ajustezi tinuta la temperaturile oscilante de afara.

Iata mai jos 5 sfaturi despre cum sa creezi un “layering” de succes:

  1. Nu suprapune mai mult de 3 articole sau vei risca sa ai o tinuta prea incarcata.
  2. Aranjeaza piesele de la cea mai subtire la cea mai groasa, astfel incat piesa groasa sa fie intotdeauna peste celelalte.
  3. Atentie la combinatia de culori! Culorile complementare compun o tinuta echilibrata, pe cand culorile alaturate creeaza o oarecare uniformitate.
  4. Evita suprapunerile hainelor cu print-uri diferite. Alege cel mult o piesa cu print si asigura-te ca se potriveste cromatic cu celelalte 2 piese, care ar trebui sa fie in culori simple.
  5. Scoate in valoare layering-ul, folosind in partea de jos pantaloni mulati, de tipul skinny jeans, skynny trousers sau leggings. Recomand tocurile, pentru un plus de eleganta si o subtiere a siluetei.

Propunerea de mai jos contine 3 elemente suprapuse: paltonul, puloverul si camasa. In functie de temperature de afara, de program si de locatie, te poti juca cu aceste 3 elemente.

Binenteles ca vei avea nevoie si de o geanta incapatoare si de multa buna dispozitie!

Mult success!

SHOP MY LOOK:

Camasa, pulover, palton, leggings si ghete: ZARA

Geanta: Michael Kors

Guler de blana: H&M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *