Draga mea,

Asa cum iti spuneam in articolul despre trendurile sezonului cald, trench-ul este o piesa de baza, care nu trebuie sa iti lipseasca din garderoba.  Acesta poate fi purtat, in orice stil, atat la tinute office, sporty-casual cat si la cele elegante.

Trench Coat-ul a aparut in Primul Razboi Mondial, ca o alternativa la uniforma grea purtata de soldatii francezi si englezi si a fost inventat de nimeni altul decat de…Thomas Burberry! Numele iti suna cunoscut? Burberry a fost cel care a inventat si folosit, in 1879,gabardinul ca material in alcatuirea trench coat-ului.

Faimosul trench Burberry a ramas pana azi o piesa statement, in garderoba oricarei fashioniste si o sursa de insipratie pentru tot ceea ce inseamna fenomenul Trench Coat.

Trench-ul din gabardin este recomandat pentru a fi purtat la inceput de primavara si, cu precadere, toamna, asa ca pentru sezonul cald te sfatuiesc sa alegi un trench dintr-un material usor, vaporos.

Cea mai celebra culoare a trench-ului ramane cea a trench-urilor Burberry, dar eu te sfatuiesc sa incerci fie un trench negru, care este foarte usor de asortat, fie unul intr-o culoare puternica, pe care il poti alatura la o tinuta monocroma sau una alb-negru.

Trench-ul poate fi purtat cu orice tip de incaltaminte, de la tocuri la sneakersi sau deja celebri loafersi.

Astazi iti propun o tinuta casual-chic, potrivita pentru o iesire la terasa, intr-o zi calduroasa, in care vantul primavaratic adie usor.

Am ales un trench dintr-un material vaporos, o pereche de skinny jeans si un tricou lejer, la care am adaugat un strop de eleganta, cu o pereche de stilettos.

Enjoy!

SHOP THE LOOK:

Trench Coat: Stradivarius

Jeans, T-shirt & Shoes: ZARA

Bag: Mango

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *